All posts by Kalina

28Nov/23

„Зимска мистерија“, филмски камп во Крушево

Во периодот од 8 до 12 јануари 2024 година филмското училиште Тинтири Минтири организира зимски филмски камп во Крушево. Во период од пет дена група деца ќе добијат незаборавно филмско искуство воRead More…

27Nov/23

Божиќна бајка, тридневен зимски филмски камп

На 2-ри, 3-ти и 4-ти јануари 2023 година, токму во периодот пред Божикните празници, организираме тридневен филмски камп на кој може да учествува секое дете што сака да ја почувствува убавината наRead More…

26Nov/23

Се снима „Сила, а не насилство“

➡️ „Сила, а не насилство“ е проект против врсничкото насилство❗️ Оваа година сработивме интересен филм на тема поврзана со булинг, според идеја и во целосна реализација на нашите членови.➡️Секој имал искуство поврзаноRead More…

10Nov/23

Филмската „Мисија Јајце“ успешно завршена

Насмеани деца, возбудени родители, среќа и гушкање – таква беше атмосферата на премиерата на краткиот игран филм „Мисија Јајце“ кој на 9 ноември 2023 година премиерно се прикажа во Кинотека на Македонија.Read More…

12Sep/23

Јавен повик за учество на млади во меѓуетничкиот филмски проект „И покрај сè“ / Thirrje publike për pjesëmarrje të të rinjve në projektin ndëretnik filmik “Pavarësisht gjithçkaje”

Здружението Тинтири – Минтири започнува со реализација на мултиетничкиот филмски проект „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

30Aug/23

Започнува „Сила, а не насилство“, проект за борба против врсничко насилство

Секојдневно сме сведоци дека има огромна потреба од тоа младешката деструктивна енергија да се трансформира во вистинска креативна сила. Врсничкото насилство е појава која води кон анксиозност, зависност и самоповредување меѓу младите.Read More…

30Aug/23

Најава за новиот филм за деца „Мисија Јајце“

Краткиот филм за деца „Мисија Јајце“, снимен со членовите за филмското училиште Тинтири Минтири и актерот Александар Микиќ наскоро ќе биде премиерно прикажан пред скопската публика. Во меѓувреме, погледнете ја најавата заRead More…