07Feb/24

Пријави се на натпревар во монолози!

Филмското училиште Тинтири Минтири организира натпревар за монолози за деца и млади. Доколку имате од 5 до 18 години, можете да се пријавите и да учествувате! Натпреварот е наменет и за почетнициRead More…

27Nov/23

Божиќна бајка, тридневен зимски филмски камп

На 2-ри, 3-ти и 4-ти јануари 2023 година, токму во периодот пред Божикните празници, организираме тридневен филмски камп на кој може да учествува секое дете што сака да ја почувствува убавината наRead More…

10Nov/23

Филмската „Мисија Јајце“ успешно завршена

Насмеани деца, возбудени родители, среќа и гушкање – таква беше атмосферата на премиерата на краткиот игран филм „Мисија Јајце“ кој на 9 ноември 2023 година премиерно се прикажа во Кинотека на Македонија.Read More…

12Aug/18

Еве зошто вашето дете треба да посетува актерско училиште

Кога размислувате за запишување во актерско училиштe, можеби очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станат телевизиски ѕвезди. СеRead More…

13May/17

Самодовербата кај тинејџерите

Кога тинејџерите имаат самодоверба и се отворени кон работите кои ги опкружуваат, тогаш се во можност подобро да се справат со тешките ситуации. Постојат повеќе начини да се изгради самодовербата во тинејџерскитеRead More…

25Dec/16

Се одржа првиот натпревар за најдобра изведба на монолог

На натпреварот учествуваа деца од целата држава на возраст до 18 години. За најдобрите одлучуваше жири комисија во состав Александра Павлова – актерка, Горан Пајак Трифуновски – актер и Кузман Кузмановски –Read More…