26May/23

Претставата „Тенџеросаурус“ пред публиката во Кочани

Со претставата за деца „Тенџеросаурус“ нашите Тинтириминтирџии има успешен настап на 60-тото издание на Драмскито Аматерски Фестивал ДАФ Кочани. На 25 мај 2023 година пред полна сала гледачи, тие одлично ја оживејааRead More…

20May/23

„Мисија ЈАЈЦЕ“ – летен филмски камп за деца

Драги наши фанови, филмското училиште Тинтири Минтири и оваа година организира летни филмски кампови за деца од 6 до 14 години. Летен филмски камп “Мисија ЈАЈЦЕ“ Филмскиот камп „Мисија ЈАЈЦЕ“ се организираRead More…

05May/23

Претставата „Тенџеросаурус“ наскоро пред публика

Новата театарска претстава за деца „Тенџеросаурус“ е избрана во програмата на Драмски Аматерски Фестивал – Кочани. Претставата е во изведба на членовите на Тинтири Минтири, а драмскиот текст е на Кузман Кузмановски.Read More…

17Jan/19

Зимски уписи на нови членови

Филмското училиште Тинтири Минтири врши зимски упис на нови членови на возраст од 9 до 18 години за учебната 2019 година. Сите заинтересирани нови членови треба да ја пополнат ПРИЈАВАТА или да испратат основни податоци наRead More…

10Jan/19

Еве ги најпопуларните монолози – заврши вториот дел од натпреварот

Заврши и втората, најзабавната фаза од натпреварот. Овојпат биравме најпопуларен монолог на Фејсбук. И еве, официјално ги прогласуваме победниците кои имаа најголем број споделувања и лајкувања: Ванеса Георгиева (прво место) Калина Ристеска и ТеонаRead More…

29Dec/18

Еве ги победниците на натпреварот по монолог

Заврши новогодишниот натпревар за најдобра изведба на монолог кој по трет пат го организира филмското училиште Тинтири Минтири. Од вкупно 77 учесници, жири комисијата во состав Александра Павлова – актерка, Горан ТрифуновскиRead More…

25Dec/18

Жири комисија за натпревар по монолог 2018

Оваа година во жири комисијата за натпреварот за најдобра изведба на монолог наменет за деца од 6 до 18 години, а во организација на филмското училиште Тинтири Минтири ќе бидат: Александра Павлова,Read More…

21Dec/18

Зошто е добро детето да се натпреварува

Кога се зборува за нетпреварување, многу често тоа се спомнува во негативен контекст. Но, еве неколку издржани причини зошто родителите треба да ги поттикнуваат децата да се натпреваруваат: Натпреварот го држи дететоRead More…