02Apr/24

Започнува снимањето на краткиот игран филм „И покрај сè“ / Fillon xhirimii filmit të shkurtër artistik “Pavarësisht gjithçkaje”

Во периодот од трети до осми март 2024 година ќе се снима мултиетничкиот краток филм „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Филмот е воRead More…

02Apr/24

Јавен повик за учество на млади во филмски проект „Обновена надеж“

Здружението Тинтири Минтири започнува со реализација на филмскиот проект со работен наслов „Обновена надеж“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

02Apr/24

Прогласени победниците на натпреварот во монолози

На натпреварот во монолози што се одржа на 28 март 2024 година во просториите на филмското училиште Тинтири – Минтири педесетина деца ги покажаа своите актерски вештини пред камерите. Видовме многу интересниRead More…

07Feb/24

Пријави се на натпревар во монолози!

Филмското училиште Тинтири Минтири организира натпревар за монолози за деца и млади. Доколку имате од 5 до 18 години, можете да се пријавите и да учествувате! Натпреварот е наменет и за почетнициRead More…

28Nov/23

„Зимска мистерија“, филмски камп во Крушево

Во периодот од 8 до 12 јануари 2024 година филмското училиште Тинтири Минтири организира зимски филмски камп во Крушево. Во период од пет дена група деца ќе добијат незаборавно филмско искуство воRead More…

27Nov/23

Божиќна бајка, тридневен зимски филмски камп

На 2-ри, 3-ти и 4-ти јануари 2023 година, токму во периодот пред Божикните празници, организираме тридневен филмски камп на кој може да учествува секое дете што сака да ја почувствува убавината наRead More…

26Nov/23

Се снима „Сила, а не насилство“

➡️ „Сила, а не насилство“ е проект против врсничкото насилство❗️ Оваа година сработивме интересен филм на тема поврзана со булинг, според идеја и во целосна реализација на нашите членови.➡️Секој имал искуство поврзаноRead More…