05мај/23

Претставата „Тенџеросаурус“ наскоро пред публика

Новата театарска претстава за деца „Тенџеросаурус“ е избрана во програмата на Драмски Аматерски Фестивал – Кочани. Претставата е во изведба на членовите на Тинтири Минтири, а драмскиот текст е на Кузман Кузмановски.Read More…

21окт/22

Филмски работилници во општина Аеродром

Филмското училиште Тинтири Минтири ќе одржи актерски работилици за деца  на возраст од 8 до 14 години кои живеат на територија на општина Аеродром. На овие работилници децата ќе ги научат основитеRead More…

11дек/19

Најубавиот подарок за Божик! – театарска претстава

Драги наши, сите вие што со нетрпение го очекувате и се радувате на големиот христијански празник Божик, специјално за вас тетка Кате и чичко Никола заедно со децата актери од Тинтири МинтириRead More…

15авг/19

ПРАВИЛНИК

Пред да се пријавите ве молиме внимателно прочитајте го правилникот. Месечното членство во Тинтири Минтири изнесува 1.500 ден. и се плаќа секој месец најдоцна до 15-ти на уплатница на жиро сметка наRead More…

12авг/18

Еве зошто вашето дете треба да посетува актерско училиште

Кога размислувате за запишување во актерско училиштe, можеби очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станат телевизиски ѕвезди. СеRead More…

25дек/16

Се одржа првиот натпревар за најдобра изведба на монолог

На натпреварот учествуваа деца од целата држава на возраст до 18 години. За најдобрите одлучуваше жири комисија во состав Александра Павлова – актерка, Горан Пајак Трифуновски – актер и Кузман Кузмановски –Read More…