21мај/24

Премиера на краткиот игран филм „И покрај сè“ / Filmi me metrazh të shkurtër “Pavarësisht gjithçkaje”do të ketë premierë së shpejti

Филмската приказна „И покрај сè“ која зборува за победата на љубовта ќе има своја кино премиера на 26-ти мај (недела) 2024 година во 19.00 часот во Кинотека на Македонија.. Филмот е воRead More…

02апр/24

Започнува снимањето на краткиот игран филм „И покрај сè“ / Fillon xhirimii filmit të shkurtër artistik “Pavarësisht gjithçkaje”

Во периодот од трети до осми март 2024 година ќе се снима мултиетничкиот краток филм „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Филмот е воRead More…

02апр/24

Јавен повик за учество на млади во филмски проект „Обновена надеж“

Здружението Тинтири Минтири започнува со реализација на филмскиот проект со работен наслов „Обновена надеж“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

02апр/24

Прогласени победниците на натпреварот во монолози

На натпреварот во монолози што се одржа на 28 март 2024 година во просториите на филмското училиште Тинтири – Минтири педесетина деца ги покажаа своите актерски вештини пред камерите. Видовме многу интересниRead More…

07јан/24

Зимски уписи во тек!

Драги деца и родители, отворени се зимските уписи за нови членови во филмското училиште Тинтири – Минтири. Работиме со деца од 6 до 18 години! Како работиме Во Тинтири Минтири работиме наRead More…

29дек/23

Бадникови поворки 2024

Бадник 2024! ?6-ти Јануари (сабота), 11 часот, Градски плоштад – Скопје: ? По краткиот концерт, ќе ја оформиме најголемата бадникова поворка и преку Камениот мост ќе се упатиме кон Соборниот храм ,,Св.Read More…

27ное/23

Божиќна бајка, тридневен зимски филмски камп

На 2-ри, 3-ти и 4-ти јануари 2023 година, токму во периодот пред Божикните празници, организираме тридневен филмски камп на кој може да учествува секое дете што сака да ја почувствува убавината наRead More…