12сеп/23

Јавен повик за учество на млади во меѓуетничкиот филмски проект „И покрај сè“ / Thirrje publike për pjesëmarrje të të rinjve në projektin ndëretnik filmik “Pavarësisht gjithçkaje”

Здружението Тинтири – Минтири започнува со реализација на мултиетничкиот филмски проект „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

30авг/23

Започнува „Сила, а не насилство“, проект за борба против врсничко насилство

Секојдневно сме сведоци дека има огромна потреба од тоа младешката деструктивна енергија да се трансформира во вистинска креативна сила. Врсничкото насилство е појава која води кон анксиозност, зависност и самоповредување меѓу младите.Read More…

30авг/23

Најава за новиот филм за деца „Мисија Јајце“

Краткиот филм за деца „Мисија Јајце“, снимен со членовите за филмското училиште Тинтири Минтири и актерот Александар Микиќ наскоро ќе биде премиерно прикажан пред скопската публика. Во меѓувреме, погледнете ја најавата заRead More…

11авг/23

Отворени се уписите!

Драги деца и родители, уписите за нови членови за учебната 2023/24 се отворени! Програмата на Тинтири Минтири е наменета за деца и млади од 6 до 18 години! Како работиме Во ТинтириRead More…

21окт/22

Филмски работилници во општина Аеродром

Филмското училиште Тинтири Минтири ќе одржи актерски работилици за деца  на возраст од 8 до 14 години кои живеат на територија на општина Аеродром. На овие работилници децата ќе ги научат основитеRead More…

30сеп/22

Премиерно се прикажа филмот „Моето Скопје“

На 29 септември 2022 во просториите на нашето филмско училиште Тинтири Минтири премиерно се прикажа урбаниот тинејџерски филм „Моето Скопје“, кој се снимаше за време на истоимениот едукативен летен филмски камп во јуни.Read More…

26сеп/22

„Конец и лонец“ – викенд работилница за стоп анимација за деца

Забавната викенд работилница за стоп-анимација „Конец и лонец“ ќе се одржи на 15 и 16 октомври (сабота и недела) во просториите на филмското училиште Тинтири Минтири. Работилницата е наменета за деца одRead More…

19сеп/22

Започна пријавувањето за проектот „Сила, а не насилство“

Проектот „Сила, а не насилство“ предвидува организирање на работилници за млади од 14 до 16 години од Скопје. Со цел превенција и спречување на разните видови насилство во средните училишта, организираме серијаRead More…

13сеп/22

Риболов

Полека, но сигурно се загреваме за новата шеста по ред сезона на Тинтири Минтири Шоу! Со настава почнуваме од 20 септември (вторник), со секоја група во соодветниот термин. Во врска со деталиRead More…