01јун/19
фото

Филмски ден со Тинтири Минтири

Последниве неколку месеци во Тинтири Минтири интензивно се работеше на богата филмска програма: развивавме идеи, па следеа синопсиси, вредно пишувавме сценарија, додававме и одземавме реплики, се подготвувавме и планиравме снимање. Тој штоRead More…

30мај/19
2

Пријави се на филмски камп „Потрага по загубеното богатство“

Период: 24.06 – 29.06. 2019 Активностите траат секој ден од 09.00 до 20.00  часот. Локации: Скопје и околината, повеќе градови низ Македонија. Активности: стекнување напредни знаења од филмската уметност, градење  однос конRead More…

17јан/19
How-to-Become-a-Child-Actor

Зимски уписи на нови членови

Филмското училиште Тинтири Минтири врши зимски упис на нови членови на возраст од 9 до 18 години за учебната 2019 година. Сите заинтересирани нови членови треба да ја пополнат ПРИЈАВАТА или да испратат основниRead More…

10јан/19
DSC07897

Еве ги најпопуларните монолози – заврши вториот дел од натпреварот

Заврши и втората, најзабавната фаза од натпреварот. Овојпат биравме најпопуларен монолог на Фејсбук. И еве, официјално ги прогласуваме победниците кои имаа најголем број споделувања и лајкувања: Ванеса Георгиева (прво место) Калина Ристеска иRead More…

02јан/19
kidopenhousepicjpg

Бираме најпопуларен монолог

Започнува втората фаза од натпреварот за монолози. Овој пат бираме најпопуларен монолог на Фејсбук. Правилата се едноставни, кликнете лајк и споделете го постот на фејсбук страната на Тинтири Минтири со вашиот омиленRead More…

29дек/18
DSC08003

Еве ги победниците на натпреварот по монолог

Заврши новогодишниот натпревар за најдобра изведба на монолог кој по трет пат го организира филмското училиште Тинтири Минтири. Од вкупно 77 учесници, жири комисијата во состав Александра Павлова – актерка, Горан ТрифуновскиRead More…

25дек/18
ZIRI

Жири комисија за натпревар по монолог 2018

Оваа година во жири комисијата за натпреварот за најдобра изведба на монолог во организација на филмското училиште Тинтири Минтири ќе бидат: Александра Павлова, актер Горан Трифуновски – пајак, актер и музичар КузманRead More…