15сеп/21
little girl holding a movie clapper board on a grey background

Започнуваме со нова сезона во ново студио!

Од следната недела започнуваме со снимања за новата сезона на Тинтири Минтири Шоу! И уште еден новитет,  подготвуваме ново студио, уште поубаво и поголемо од претходното! Фотографии и новата адреса ќе виRead More…

20авг/21
ghows-OK-200529762-3171db5d

Отворени се уписите за нови членови!

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2021/22 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години. Работиме според структурирана едукативна програмаRead More…

02јун/21
Untitled design (35)

Форум театар со членовите на Тинтири Минтири

Филмското училиште Тинтири Минтири се вклучи како дел од креативниот актерски тим на проектот „Врснички форум театар против насилство во училиштата“. Проектот се реализираше од страна на Здружението на граѓани Рубикон, кадеRead More…

25мај/21
spot.00_22_44_15.Still003

Се сними спот за песната „Актерка славна“

Неодамна се сними новата песна „Актерка славна“ во изведба на Зорица Станковска. Снимањето на видео спотот се одвиваше на неколку локации во Скопје – во Градскиот Парк, во строгиот центар и во студиотоRead More…

31јан/21
Screenshot_6

Потрага по загубеното богатство – 2 дел

Потрагата по богатство продолжува во нашата најнова филмска авантура. Богатството е толку блиску, а сепак толку далечно. Опасноста и искушенијата демнат на секој чекор на патот на нашите храбри Тинтировци. Педесет минутиRead More…

08јан/21
Screenshot_4

ЗИМСКИ УПИСИ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ

Отворени се зимските уписи на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2020/21 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 9 до 18 години. Заради здравствената ситуација соRead More…

05окт/20
РАСКАЖИ СВОЈА ПРИКАЗНА (4)

Раскажи своја приказна – работилница за деца

На 9 октомври (петок) во 18.00 часот во просториите на Тинтири Минтири ќе се одржи работилница за деца „Раскажи своја приказна“. Работилницата ќе биде под менторство на режисерот и писател Кузман Кузмановски, аRead More…

30сеп/20
Untitled design (26)

Камерата – стрес или спас?

На 5 и 6 октомври (понеделник и вторник) започнуваме со пробни снимања со почетничките групи во филмското училиште Тинтири Минтири. Снимањата ќе се одвиваат во редовните термини во кои групите посетуваат настава.Read More…