26мај/23

Претставата „Тенџеросаурус“ пред публиката во Кочани

Со претставата за деца „Тенџеросаурус“ нашите Тинтириминтирџии има успешен настап на 60-тото издание на Драмскито Аматерски Фестивал ДАФ Кочани. На 25 мај 2023 година пред полна сала гледачи, тие одлично ја оживејааRead More…

20мај/23

„Мисија ЈАЈЦЕ“ – летен филмски камп за деца

Драги наши фанови, филмското училиште Тинтири Минтири и оваа година организира летни филмски кампови за деца од 6 до 14 години. Летен филмски камп “Мисија ЈАЈЦЕ“ Филмскиот камп „Мисија ЈАЈЦЕ“ се организираRead More…

05мај/23

Претставата „Тенџеросаурус“ наскоро пред публика

Новата театарска претстава за деца „Тенџеросаурус“ е избрана во програмата на Драмски Аматерски Фестивал – Кочани. Претставата е во изведба на членовите на Тинтири Минтири, а драмскиот текст е на Кузман Кузмановски.Read More…

19јан/23

Камерата – стрес или спас?

Градење однос кон камера е една од вештините за кои ги подготвуваме членовите во Тинтири  Минтири. Снимањето може да биде напорен процес, особено кога се работи на филмски или телевизиски сет подолгRead More…

03јан/23

Зимските уписи се отворени!

Почитувани деца и родители, отворени се зимските уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за учебната 2022/23 година. Програмата на Тинтири Минтири е наменета за деца на возраст од 6Read More…

21окт/22

Филмски работилници во општина Аеродром

Филмското училиште Тинтири Минтири ќе одржи актерски работилици за деца  на возраст од 8 до 14 години кои живеат на територија на општина Аеродром. На овие работилници децата ќе ги научат основитеRead More…

30сеп/22

Премиерно се прикажа филмот „Моето Скопје“

На 29 септември 2022 во просториите на нашето филмско училиште Тинтири Минтири премиерно се прикажа урбаниот тинејџерски филм „Моето Скопје“, кој се снимаше за време на истоимениот едукативен летен филмски камп во јуни.Read More…

26сеп/22

„Конец и лонец“ – викенд работилница за стоп анимација за деца

Забавната викенд работилница за стоп-анимација „Конец и лонец“ ќе се одржи на 15 и 16 октомври (сабота и недела) во просториите на филмското училиште Тинтири Минтири. Работилницата е наменета за деца одRead More…

19сеп/22

Започна пријавувањето за проектот „Сила, а не насилство“

Проектот „Сила, а не насилство“ предвидува организирање на работилници за млади од 14 до 16 години од Скопје. Со цел превенција и спречување на разните видови насилство во средните училишта, организираме серијаRead More…

13сеп/22

Риболов

Полека, но сигурно се загреваме за новата шеста по ред сезона на Тинтири Минтири Шоу! Со настава почнуваме од 20 септември (вторник), со секоја група во соодветниот термин. Во врска со деталиRead More…