16Dec/17
boy-with-microphone-red-background-studio

Заврши гласањетo за монолози, еве ги победниците

Заврши и втората, најзабавната фаза од натпреварот. Овојпат биравме најпопулрен монолог на Фејсбук. И еве, официјално ги прогласуваме победниците кои имаа најмногу лајкови и споделувања на своите монолози: Лара Костовска (прво место),Read More…

24Nov/17
ZAKLETVA

Актерска заклетва за натпревари

Заклетвата е наменета за членовите на Тинтири Минтири, но пожелно е да ја дадат сите останати учесници во натпреварот за монолог. Јас, __________, член на филмското училиште Тинтири Минтири, давам чесен актерски зборRead More…

23Nov/17
sestri

Стани дел од екипата на филмот „Сестри“

Овој курс со времетраење од 20 недели има за цел да теоретски и практично да ги внесе учесниците низ процесот на создавање на краткомеражниот филм „Сестри“, почнувајќи од сценарио, па се до филмска премиераRead More…

22Nov/17
240_F_90588928_PeDBkOlv7fRS6VkdvE17JaZludDwIFjY

Видете кој ќе биде во жири

Благица Димитровска Родена на 11.01.1993г.во Кратово, Р.Македонија Дипломира актерска игра  во класата на Доц.М-р. Роберт Вељановски на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк. Работи како актер во Драмскиот Театар – Скопје одRead More…

05Nov/17
korica_9ka

Доделени улогите за првата епизода на серијалот Чиста 9ка

Снимањето на првата епизода “Две убавини“ од серијалот радио драми Чиста 9-ка започнува неделава, а во наредниот период ќе се снимаат и останатите епизоди. Улогите за оваа епизода се доделени на МихаелаRead More…