All posts by Kalina

29сеп/20
МАСТЕРКЛАС ЗА ПАНТОМИМА

Мастерклас за пантомима

На 2 октомври (петок) во 17.30 часот во Градскиот Парк ќе се одржи мастерклас за пантомима под менторство на актерот Кирил Трајковски – Максим. Работилницата е наменета за деца од 10 доRead More…

21сеп/20
РАБОТИЛНИЦА ЗА ТЕХНИКИ НА ДИШЕЊЕ (1)

Научи да дишеш!

Актерска работилница за деца наменета за техники на дишење ќе се одржи на 25 септември (петок) во 10.00 часот во Градскиот Парк. Ментор на работилницата е познатиот македонски актер Дејан Лилиќ, аRead More…

18сеп/20
Untitled design (22)

Изгубени во природа – 2 дел

Погледнете ја видео најавата на вториот дел на филмот „Изгубени во природа“. Подготвуваме богата и многу интересна филмска сезона, а омилен жанр ни се авантурите. И најважно од се, филмот е снименRead More…

08сеп/20
еее

Стани дел од филмска екипа

Овој курс со времетраење од 12 недели има за цел да теоретски и практично да ги внесе учесниците низ процесот на создавање на краткомеражниот филм „Телефонски повик“, почнувајќи од сценарио па сеRead More…

04сеп/20
2

Аудиција за пеење

За новата сезона Тинтири Минтири организира аудиција за деца на возраст од 6 до 12 години кои се талентирани за пеење. Сите заинтересирани можат да се пријават, а на аудицијата ќе требаRead More…

25авг/20
Untitled design (19)

Уписи за нови членови!

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2020/21 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години. Заради здравствената ситуација со COVID19,Read More…

12фев/20
446100

Како се гради лик, мастерклас со актерката Марина Поп Панкова

Оваа сабота (15.02) во 11.00 часот во просториите на Тинтири Минтири ќе се одржи мастерклас со актерката Марина Поп Панкова и членовите на Тинтири Минтири. Актерката ќе зборува за процесот во којRead More…

24јан/20
Untitled design (15)

Нова филмска авантура

Членовите на Тинтири Минтири снимија филмска авантура која наскоро ќе можете премиерно да ја гледате. Станува збор за група деца кои се впуштаат во необична авантура! Патувањето низ времето се чини интересно.Read More…