All posts by Kalina

15сеп/21

Започнуваме со нова сезона во ново студио!

Од следната недела започнуваме со снимања за новата сезона на Тинтири Минтири Шоу! И уште еден новитет,  подготвуваме ново студио, уште поубаво и поголемо од претходното! Фотографии и новата адреса ќе виRead More…

02јун/21

Форум театар со членовите на Тинтири Минтири

Филмското училиште Тинтири Минтири се вклучи како дел од креативниот актерски тим на проектот „Врснички форум театар против насилство во училиштата“. Проектот се реализираше од страна на Здружението на граѓани Рубикон, кадеRead More…

25мај/21

Се сними спот за песната „Актерка славна“

Неодамна се сними новата песна „Актерка славна“ во изведба на Зорица Станковска. Снимањето на видео спотот се одвиваше на неколку локации во Скопје – во Градскиот Парк, во строгиот центар и во студиотоRead More…

31јан/21

Потрага по загубеното богатство – 2 дел

Потрагата по богатство продолжува во нашата најнова филмска авантура. Богатството е толку блиску, а сепак толку далечно. Опасноста и искушенијата демнат на секој чекор на патот на нашите храбри Тинтировци. Педесет минутиRead More…

08јан/21

ЗИМСКИ УПИСИ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ

Отворени се зимските уписи на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2020/21 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 9 до 18 години. Заради здравствената ситуација соRead More…

05окт/20

Раскажи своја приказна – работилница за деца

На 9 октомври (петок) во 18.00 часот во просториите на Тинтири Минтири ќе се одржи работилница за деца „Раскажи своја приказна“. Работилницата ќе биде под менторство на режисерот и писател Кузман Кузмановски, аRead More…

29сеп/20

Мастерклас за пантомима

На 2 октомври (петок) во 17.30 часот во Градскиот Парк ќе се одржи мастерклас за пантомима под менторство на актерот Кирил Трајковски – Максим. Работилницата е наменета за деца од 10 доRead More…

21сеп/20

Научи да дишеш!

Актерска работилница за деца наменета за техники на дишење ќе се одржи на 25 септември (петок) во 10.00 часот во Градскиот Парк. Ментор на работилницата е познатиот македонски актер Дејан Лилиќ, аRead More…