All posts by Kalina

08јан/21
Screenshot_4

ЗИМСКИ УПИСИ НА НОВИ ЧЛЕНОВИ

Отворени се зимските уписи на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2020/21 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 9 до 18 години. Заради здравствената ситуација соRead More…

05окт/20
РАСКАЖИ СВОЈА ПРИКАЗНА (4)

Раскажи своја приказна – работилница за деца

На 9 октомври (петок) во 18.00 часот во просториите на Тинтири Минтири ќе се одржи работилница за деца „Раскажи своја приказна“. Работилницата ќе биде под менторство на режисерот и писател Кузман Кузмановски, аRead More…

30сеп/20
Untitled design (26)

Камерата – стрес или спас?

На 5 и 6 октомври (понеделник и вторник) започнуваме со пробни снимања со почетничките групи во филмското училиште Тинтири Минтири. Снимањата ќе се одвиваат во редовните термини во кои групите посетуваат настава.Read More…

29сеп/20
МАСТЕРКЛАС ЗА ПАНТОМИМА

Мастерклас за пантомима

На 2 октомври (петок) во 17.30 часот во Градскиот Парк ќе се одржи мастерклас за пантомима под менторство на актерот Кирил Трајковски – Максим. Работилницата е наменета за деца од 10 доRead More…

21сеп/20
РАБОТИЛНИЦА ЗА ТЕХНИКИ НА ДИШЕЊЕ (1)

Научи да дишеш!

Актерска работилница за деца наменета за техники на дишење ќе се одржи на 25 септември (петок) во 10.00 часот во Градскиот Парк. Ментор на работилницата е познатиот македонски актер Дејан Лилиќ, аRead More…

18сеп/20
Untitled design (22)

Изгубени во природа – 2 дел

Погледнете ја видео најавата на вториот дел на филмот „Изгубени во природа“. Подготвуваме богата и многу интересна филмска сезона, а омилен жанр ни се авантурите. И најважно од се, филмот е снименRead More…

08сеп/20
еее

Стани дел од филмска екипа

Овој курс со времетраење од 12 недели има за цел да теоретски и практично да ги внесе учесниците низ процесот на создавање на краткомеражниот филм „Телефонски повик“, почнувајќи од сценарио па сеRead More…

04сеп/20
2

Аудиција за пеење

За новата сезона Тинтири Минтири организира аудиција за деца на возраст од 6 до 12 години кои се талентирани за пеење. Сите заинтересирани можат да се пријават, а на аудицијата ќе требаRead More…

25авг/20
Untitled design (19)

Уписи за нови членови!

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2020/21 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години. Заради здравствената ситуација со COVID19,Read More…