All posts by Kalina

13Sep/17
foto_1

Проекција на анимирани филмови под ведро небо

Филмското училиште Тинтири Минтири и Меѓународниот филмски фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест организираат филмски маратон под ведро небо за сите љубители за анимирани филмови, на 14 септември (четврток). Место: ПлоштадRead More…

07Sep/17
RadioDrama013_lg

Резултати од аудиција за серија Чиста 9ка

Почитувани, во прилог се резултатите од аудицијата за серијалот радио драми Чиста 9-ка што се одржа на 26ти август и на 5ти септември 2017 година во Македонска телевизија. Кандидатите се избрани врзRead More…

29Aug/17
1

Пријави се за снимање на тв емисија

Драги наши Тинтириминтириџи, ве информираме дека во септември ќе  се снима промотивна епизода за нова телевизиска емисија за деца. Емисијата ќе се снима тековно во рамки на учебната 2017/18 година. Сите заинтересираниRead More…

24Aug/17
imrpvizacija

Информација за почеток со активности

Заради големиот број нови содржини и проекти што треба да ги реализираме во новата учебна година 2017/18, филмското училиште Тинтири Минтири ќе започне со работа на 4-ти септември. Пријавувањето на нови членовиRead More…

14Aug/17
19149198_10155096554266141_9207996927804714808_n

Уписи во тек!

Филмско училиште  за деца од 6 до 18 години Создаваме реални проекти во сферата на филмот и телевизијата. Нашите дела ги прикажуваме не само интерно, туку пред широката македонска јавност.  Работиме споредRead More…

13Aug/17
2-kids-mic

Аудиција за серија радио драми Чиста 9-ка

Филмското училиште Тинтири Минтири и Аурипигмент продукција започнуваат со реализација на проектот Чиста 9ка. Станува збор за снимање на девет радио драми за деца според расказите од збирката Чиста 9-ка од м-рRead More…

10Aug/17
RadioDrama013_lg

Радио драма – одмор за визуелно презаситеното детско око

Радио драмата е уметничка форма во која се изведуваат приказни или драмски текстови што се емитуваат на радио. Овие дела немаат визуелен аспект и целосно се потпираат на дијалозите, музиката и звучните ефекти,Read More…