Во периодот од 19 до 23 јуни 2023 во Градски Парк и во Зоолока Градина се снимаше краткиот филм за деца „Мисија Јајце“ СТанува збор за краток филм во жанр комедија, во кој тринаесет деца на возраст од 5 до 11 години заедно со актерто Александар Микиќ беа дел од актерската екипа. Во тек е фазата на пост продукција.

Премиерата на филмот ќе се одржи во септември-октомври 2023 година!