Премиера на краткиот игран филм „И покрај сè“ / Filmi me metrazh të shkurtër “Pavarësisht gjithçkaje”do të ketë premierë së shpejti

Филмската приказна „И покрај сè“ која зборува за победата на љубовта ќе има своја кино премиера на 26-ти мај (недела) 2024 година во 19.00 часот во Кинотека на Македонија.. Филмот е воRead More…

Започнува снимањето на краткиот игран филм „И покрај сè“ / Fillon xhirimii filmit të shkurtër artistik “Pavarësisht gjithçkaje”

Во периодот од трети до осми март 2024 година ќе се снима мултиетничкиот краток филм „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Филмот е воRead More…

Јавен повик за учество на млади во филмски проект „Обновена надеж“

Здружението Тинтири Минтири започнува со реализација на филмскиот проект со работен наслов „Обновена надеж“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

Прогласени победниците на натпреварот во монолози

На натпреварот во монолози што се одржа на 28 март 2024 година во просториите на филмското училиште Тинтири – Минтири педесетина деца ги покажаа своите актерски вештини пред камерите. Видовме многу интересниRead More…

Пријави се на натпревар во монолози!

Филмското училиште Тинтири Минтири организира натпревар за монолози за деца и млади. Доколку имате од 5 до 18 години, можете да се пријавите и да учествувате! Натпреварот е наменет и за почетнициRead More…

„Божиќна бајка“, краток игран филм

Божиќен филм кој ќе ве потсети дека живееме за да шириме добрина и да си помагаме.

Зимски уписи во тек!

Драги деца и родители, отворени се зимските уписи за нови членови во филмското училиште Тинтири – Минтири. Работиме со деца од 6 до 18 години! Како работиме Во Тинтири Минтири работиме наRead More…

Бадникови поворки 2024

Бадник 2024! ?6-ти Јануари (сабота), 11 часот, Градски плоштад – Скопје: ? По краткиот концерт, ќе ја оформиме најголемата бадникова поворка и преку Камениот мост ќе се упатиме кон Соборниот храм ,,Св.Read More…

„Зимска мистерија“, филмски камп во Крушево

Во периодот од 8 до 12 јануари 2024 година филмското училиште Тинтири Минтири организира зимски филмски камп во Крушево. Во период од пет дена група деца ќе добијат незаборавно филмско искуство воRead More…

Божиќна бајка, тридневен зимски филмски камп

На 2-ри, 3-ти и 4-ти јануари 2023 година, токму во периодот пред Божикните празници, организираме тридневен филмски камп на кој може да учествува секое дете што сака да ја почувствува убавината наRead More…

Се снима „Сила, а не насилство“

➡️ „Сила, а не насилство“ е проект против врсничкото насилство❗️ Оваа година сработивме интересен филм на тема поврзана со булинг, според идеја и во целосна реализација на нашите членови.➡️Секој имал искуство поврзаноRead More…

Филмската „Мисија Јајце“ успешно завршена

Насмеани деца, возбудени родители, среќа и гушкање – таква беше атмосферата на премиерата на краткиот игран филм „Мисија Јајце“ кој на 9 ноември 2023 година премиерно се прикажа во Кинотека на Македонија.Read More…

Јавен повик за учество на млади во меѓуетничкиот филмски проект „И покрај сè“ / Thirrje publike për pjesëmarrje të të rinjve në projektin ndëretnik filmik “Pavarësisht gjithçkaje”

Здружението Тинтири – Минтири започнува со реализација на мултиетничкиот филмски проект „И покрај сè“ кој промовира дијалог и соработка помеѓу младите од различно етничко потекло. Проектот е поддржан од Мисијата на ОБСЕRead More…

Започнува „Сила, а не насилство“, проект за борба против врсничко насилство

Секојдневно сме сведоци дека има огромна потреба од тоа младешката деструктивна енергија да се трансформира во вистинска креативна сила. Врсничкото насилство е појава која води кон анксиозност, зависност и самоповредување меѓу младите.Read More…

Најава за новиот филм за деца „Мисија Јајце“

Краткиот филм за деца „Мисија Јајце“, снимен со членовите за филмското училиште Тинтири Минтири и актерот Александар Микиќ наскоро ќе биде премиерно прикажан пред скопската публика. Во меѓувреме, погледнете ја најавата заRead More…

Отворени се уписите!

Драги деца и родители, уписите за нови членови за учебната 2023/24 се отворени! Програмата на Тинтири Минтири е наменета за деца и млади од 6 до 18 години! Како работиме Во ТинтириRead More…

Филмот за деца Мисија Јајце“ наскоро во етерот!

Во периодот од 19 до 23 јуни 2023 во Градски Парк и во Зоолока Градина се снимаше краткиот филм за деца „Мисија Јајце“ СТанува збор за краток филм во жанр комедија, воRead More…

Филмски работилници во општина Аеродром

Филмското училиште Тинтири Минтири ќе одржи актерски работилици за деца  на возраст од 8 до 14 години кои живеат на територија на општина Аеродром. На овие работилници децата ќе ги научат основитеRead More…

Премиерно се прикажа филмот „Моето Скопје“

На 29 септември 2022 во просториите на нашето филмско училиште Тинтири Минтири премиерно се прикажа урбаниот тинејџерски филм „Моето Скопје“, кој се снимаше за време на истоимениот едукативен летен филмски камп во јуни.Read More…

„Конец и лонец“ – викенд работилница за стоп анимација за деца

Забавната викенд работилница за стоп-анимација „Конец и лонец“ ќе се одржи на 15 и 16 октомври (сабота и недела) во просториите на филмското училиште Тинтири Минтири. Работилницата е наменета за деца одRead More…