12авг/18
DSC04205

Еве зошто вашето дете треба да посетува актерско училиште

Кога размислувате за запишување во актерско училиштe, можеби очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станат телевизиски ѕвезди. СеRead More…

25дек/16
dsc06907

Се одржа првиот натпревар за најдобра изведба на монолог

На натпреварот учествуваа деца од целата држава на возраст до 18 години. За најдобрите одлучуваше жири комисија во состав Александра Павлова – актерка, Горан Пајак Трифуновски – актер и Кузман Кузмановски –Read More…

04ное/16
kino-sala-31689

Филмска проекција за членовите на Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија

Ве информираме дека на 5 ноември (сабота) во 16.00 часот ќе се одржи затворена филмска проекција за членовите на филмското училиште Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија. По проекцијата следи анализа наRead More…

30авг/16
sony-1

Како да снимите видео што изгледа професионално

Едноставни совети за вашите видео снимки да изгледаат професионално Во ерата на YouTube, домашните видеа се популарни како фамилијарните слики. Сепак, дури и само со вашиот телефон можете да направите добри видео снимки. еRead More…

29авг/16
olimpiada-teacher-children-savunya

Бараме девојка за работа

Бараме креативна, енергична и посветена девојка за работа со деца во филмското училиште Тинтири Минтири. Предност имаат кандидати со искуство со работа со деца и со соодветно образование или студенти во областаRead More…