19јан/23
thumbnail-34

Камерата – стрес или спас?

Градење однос кон камера е една од вештините за кои ги подготвуваме членовите во Тинтири  Минтири. Снимањето може да биде напорен процес, особено кога се работи на филмски или телевизиски сет подолгRead More…

03јан/23
SYNC.01_46_53_21.Still002

Зимските уписи се отворени!

Почитувани деца и родители, отворени се зимските уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за учебната 2022/23 година. Програмата на Тинтири Минтири е наменета за деца на возраст од 6Read More…

21окт/22
drama-school

Филмски работилници во општина Аеродром

Филмското училиште Тинтири Минтири ќе одржи актерски работилици за деца  на возраст од 8 до 14 години кои живеат на територија на општина Аеродром. На овие работилници децата ќе ги научат основитеRead More…

30сеп/22
DSC01811

Премиерно се прикажа филмот „Моето Скопје“

На 29 септември 2022 во просториите на нашето филмско училиште Тинтири Минтири премиерно се прикажа урбаниот тинејџерски филм „Моето Скопје“, кој се снимаше за време на истоимениот едукативен летен филмски камп во јуни.Read More…

26сеп/22
volsebnata vafla.02_01_53_12.Still004

„Конец и лонец“ – викенд работилница за стоп анимација за деца

Забавната викенд работилница за стоп-анимација „Конец и лонец“ ќе се одржи на 15 и 16 октомври (сабота и недела) во просториите на филмското училиште Тинтири Минтири. Работилницата е наменета за деца одRead More…

19сеп/22
bullying-hallway_53876-10266

Започна пријавувањето за проектот „Сила, а не насилство“

Проектот „Сила, а не насилство“ предвидува организирање на работилници за млади од 14 до 16 години од Скопје. Со цел превенција и спречување на разните видови насилство во средните училишта, организираме серијаRead More…

13сеп/22
Screenshot_14

Риболов

Полека, но сигурно се загреваме за новата шеста по ред сезона на Тинтири Минтири Шоу! Со настава почнуваме од 20 септември (вторник), со секоја група во соодветниот термин. Во врска со деталиRead More…

12авг/22
za sajt 2

Уписи за нови членови!

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2022/23 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години. Работиме според структурирана едукативна програмаRead More…

22јун/22
14E5S.00_31_15_21.Still001

Проекција на анимирани филмови за деца на отворено

Сабота. Се стемнува. Полека жештината стивнува. Пријатна атмосфера во Градски Парк. Во тревникот веднаш спроти Нептун, кај Cyber Bubble Waffles се случува нешто интересно. Проекција на анимирани филмови за деца. Бесплатна проекција!.Read More…