30May/16

Второто издание на Тинтири Минтири Филм Фест од 10-ти до 12-ти јуни во Кинотека на Македонија

Второто издание на меѓународниот филмски фестивал за деца „Тинтири Минтири Филм Фест“ ќе се одржи од 10-ти до 12-ти јуни 2016 во Кинотека на Македонија, под мотото „Сподели го сонот.“ Овој фестивалRead More…

16May/16

Учиме од најдобрите – со актерот Горан Пајак Трифуновски

По традиција крајот на учебната година го поминуваме релаксирано, со многу забава и дружење. Овој пат со гостинот Goran Pajak Trifunovski споделувавме актерски искуства, разговаравме за создавањето на видео спотовите на групата Pepermint,Read More…

07May/16

Тинтириминтирџиите – актери во серијата за деца „Вистински приказни“

Во тек е снимањето на новата играна серија за деца во 20 продолженија „Вистински приказни“ според сценарио и режија на Кузман Кузмановски. Серијата ќе се снима во период од 2,5 месеци наRead More…

22Apr/16

Снимен филмот за деца „Господарот“

Лист, камен, ножички! … или малку поинаку …. камен, меч, динамит.?!.. Филмот „Господарот“ ја раскажува приказната за потеклото на оваа популарна игра. А глумците, кој друг ако не нашите Тинтириминтирџии!!! Филмот еRead More…