All posts by Kalina

22Aug/16
overcoming-shyness

Како да ја победите срамежливоста?

Aко сте срамежливи и тоа ви претставува проблем во секојдневниот живот, еве десетина совети кои ќе ви помогнат да се снајдете со оваа ситуација. Прв чекор. Разберете ја срамежливоста. Размислете за коренот наRead More…

20Aug/16
muskuli

Дали вашето дете треба да посетува училиште за актери

Кога размислувате за актерско училиштe за вашето дете, можеби пред очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станатRead More…

19Aug/16
C0022.00_30_32_09.Still017

Како да повикате одредено чувство по потреба?

Алатот на актерите се чувствата. Понекогаш нивните емоции додека глумат се силни. Но честопати се случува актерот да има проблем да ги повика чувствата за да изведе актерска точка.  На пример, требаRead More…