Секоја недела во 11:00 часот на Канал 5 телевизија премиерно се емитува популарната телевизиска емисија Тинтири Минтири Шоу, а репризите се емитуваат во сабота во 09:30 часот.

Тинтири Минтири Шоу е емисија која се работи со деца и е наменета за деца до 14 години. Емисијата ја реализира Аурипигмент продукција, а автор на емисијата е м-р Кузман Кузмановски.

Скечевите се работат според идеја на членовите на филмското училиште Тинтири Минтири.

Уживајте во новите содржини!