All posts by Kalina

30авг/16

Како да снимите видео што изгледа професионално

Едноставни совети за вашите видео снимки да изгледаат професионално Во ерата на YouTube, домашните видеа се популарни како фамилијарните слики. Сепак, дури и само со вашиот телефон можете да направите добри видео снимки. еRead More…

29авг/16

Бараме девојка за работа

Бараме креативна, енергична и посветена девојка за работа со деца во филмското училиште Тинтири Минтири. Предност имаат кандидати со искуство со работа со деца и со соодветно образование или студенти во областаRead More…

24авг/16

Магијата наречена харизма

Дали луѓето се раѓаат со харизма или секој може да ја научи уметноста на „привлекување на внимание“? Ја нарекуваат и X фактор, дарба, талент и ѕвезда. Зборот потекнува од грчкиот збор штоRead More…

22авг/16

Како да ја победите срамежливоста?

Aко сте срамежливи и тоа ви претставува проблем во секојдневниот живот, еве десетина совети кои ќе ви помогнат да се снајдете со оваа ситуација. Прв чекор. Разберете ја срамежливоста. Размислете за коренот наRead More…

20авг/16

Дали вашето дете треба да посетува училиште за актери

Кога размислувате за актерско училиштe за вашето дете, можеби пред очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станатRead More…

19авг/16

Како да повикате одредено чувство по потреба?

Алатот на актерите се чувствата. Понекогаш нивните емоции додека глумат се силни. Но честопати се случува актерот да има проблем да ги повика чувствата за да изведе актерска точка.  На пример, требаRead More…