Филмското училиште Тинтири Минтири и Меѓународниот филмски фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест организираат филмски маратон под ведро небо за сите љубители за анимирани филмови, на 14 септември (четврток).

Место: Плоштад на ВМРО во строгиот центар на градот.
Време на проекции:

Детската програма: 18.30 до 20:00 часот.

Програма за возрасни:  21:00 – 24:00 часот

Настанот е со поддршка на Градот Скопје.