Потрагата по богатство продолжува во нашата најнова филмска авантура. Богатството е толку блиску, а сепак толку далечно. Опасноста и искушенијата демнат на секој чекор на патот на нашите храбри Тинтировци.

Педесет минути неизвесност, акција, смеење, размислување, преубави пејсажи и музика. Уживајте!

https://www.youtube.com/watch?v=fShTwTwnzFM&t=206s&ab_channel=TintiriMintiri