Еден ден далечинскиот управувач на Ања добива необична способност. Од тој момент животот на Ања станува филм. Таа е господар на времето и на случувањата во текот на денот. Тоа  и дава одлична можност да го контролира настаните околу себе. Сепак, за да ги смени работите на подобро, Ања мора да донесе тешка, но правилна одлука.

Филмот е работен како завршен филмски проект во учебната 2018/29 година според идеја и сценарио на деца членови на филмското училиште Тинтири Минтири.

Филмот можете да го погледнете на линкот

NEOBICNO DALECINSKO EXPORT.00_39_12_17.Still002 NEOBICNO DALECINSKO EXPORT.00_40_16_22.Still003 NEOBICNO DALECINSKO EXPORT.00_41_10_31.Still005 NEOBICNO DALECINSKO EXPORT.00_42_25_33.Still008