Почнувајќи од недела, 7ми јануари 2018 година па секоја следна во 11 часот на фрекфенцијата на Канал 5 телевизија ќе се емитува детското шоу Тинтири Минтири Шоу.

Емисијата е во продукција на Аурипигмент и филмското училиште Тинтири Минтири. Во емисијата учествуваат децата членови на филмското училиште Тинтири Минтири.