Заради организација на активностите на меѓународниот филмски фестивал Анимакс Скопје Фест, наставата во редовните термини во Тинтири Минтири нема да се одржува. Нашите членови можат да се пријават за некоја од работилниците за анимација кои ги организираме, како и да ги посетат проекциите на анимирани филмови за деца. Повеќе за програмата на Анимакс е пратено на мејл или можете да видите тука.