Заврши новогодишниот натпревар за најдобра изведба на монолог кој по трет пат го организира филмското училиште Тинтири Минтири.

Од вкупно 77 учесници, жири комисијата во состав Александра Павлова – актерка, Горан Трифуновски Пајак – актер и Кузман Кузмановски – режисер одлучи да додели:

1 место Гран При за Бисера Илиева, 9 години

DSC07994

1 место за Вероника Митреска (11), Искра Георгиевска (11) и Иван Илијевски(13)

DSC07993DSC07992DSC07989

2 место за Иван Николовски (15), Димитриј Анѓеловски (13), Теа Велеска (13), Ивона Миливојевиќ (10), Мила Серафимов (13), Нина Симјаноска (11) и Ванеса Георгиева (13)

DSC08003

3 место за Калин Кузмановски (10), Ања Чулев (9), Емилија Добрева (11) и Теона Митковска (9)Во категоријата на учесници до 9 годишна возраст, комисијата одлучи да ги награди сите со 1 место.

DSC07897

Наградите за натпреварот ги обезбедија Техномаркет, Книжарница Култура, Жито Лукс, Колид, Три, Просветно Дело, Театар за деца и младинци, Топер.

DSC07889

DSC07865