Благица Димитровска

благица
Родена на 11.01.1993г.во Кратово, Р.Македонија
Дипломира актерска игра  во класата на Доц.М-р. Роберт Вељановски на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк. Работи како актер во Драмскиот Театар – Скопје од 2014 та година до денес.

Работно искуство:

,,Eригон’’ режија Јани Бојаџи , ,,Јов’’ режија Сашо Миленковски,
,,Библијата’’ режија Срџан Јанакиевиќ, ,, Буре Барут’’ режија Сашо Миленковски, ,,Столови’’ режија Дамјан Читкушев, ,,Чернодрински се враќа дома’’ режија Дамјан Читкушев, ,,Снежана и седумте џуџиња’’ режија Димче Николовски, ,, Атена со пенис’’ режија Синиша Ефтимов, ,,Папагалот Историко’’ режија Љубиша Георгиевски, ,,Живот во тесни чевли’’ режија Ненад Витанов Музички спотови: ,,ASCEND’’ Горан Таневски , ,,FOREVER’’ CIRKA

Дритон Вејсели

дритон

Роден на 21.08.1992 г. во Тетово, Р. Македонија
Дипломира актерска игра  во класата на Доц.М-р. Роберт Вељановски на Уневерзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА Париз-Скопје-Њујорк

Работно искуство:

,,Капетанот Џон Пиплфокс’’ режија Коле Ангеловски, ,,Еригон’’ режија Јани Бојаџи , ,,Столови’’ режија Дамјан Читкушев, ,, Снежана и седумте џуџиња’’ режија Димче Николовски, ,,Чернодрински се враќа дома’’ режија Дамјан Читкушев,
,,Преспав’’ тв серија , ,,ASCEND’’ Горан Танeвски , ,,FOREVER’’ Cirka музички спотови

Кузман Кузмановски

kuzman_kuzmanovski_foto

Роден е 27.10.1973 година во Скопје.  Магистер е по Филмска и тв режија на Факултетот за драмски уметности Скопје.

Работно искуство:

Серија за деца во 20 продолженија Вистински приказни (2017), Мејкинг оф, долгометрежен игран филм (2017), краток игран филм Исклучиво жолти лалиња (2016), играно документарни филмови Питу Гули, Христо Узунов, Георги Баждаров, Некаде со збор, некаде со нож, Наум Томалески, Жените во Македонското револуционерно движење, Учеството на Бугарите во националните ослободителни движења и др., серија за деца Патувања со рабробил (2004) и Патувања со рабробус (2006), неколку музички спотови и др.