All posts by Kalina

24авг/16
landscape-1442861652-gettyimages-74284348

Магијата наречена харизма

Дали луѓето се раѓаат со харизма или секој може да ја научи уметноста на „привлекување на внимание“? Ја нарекуваат и X фактор, дарба, талент и ѕвезда. Зборот потекнува од грчкиот збор штоRead More…

22авг/16
overcoming-shyness

Како да ја победите срамежливоста?

Aко сте срамежливи и тоа ви претставува проблем во секојдневниот живот, еве десетина совети кои ќе ви помогнат да се снајдете со оваа ситуација. Прв чекор. Разберете ја срамежливоста. Размислете за коренот наRead More…

20авг/16
muskuli

Дали вашето дете треба да посетува училиште за актери

Кога размислувате за актерско училиштe за вашето дете, можеби пред очи ви излегува следнава слика: група самоуверени деца кои со сите сили се обидуваат да направат кариера во Холивуд и да станатRead More…

19авг/16
C0022.00_30_32_09.Still017

Како да повикате одредено чувство по потреба?

Алатот на актерите се чувствата. Понекогаш нивните емоции додека глумат се силни. Но честопати се случува актерот да има проблем да ги повика чувствата за да изведе актерска точка.  На пример, требаRead More…