All posts by Kalina

10дек/16
%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d0%b5-1

Новогодишен натпревар за деца актери

Филмското училиште Тинтири Минтири организира новогодишен натпревар за деца за најдобра изведба на монолог. Натпреварот ќе се одржи на 24 декември 2016 година (сабота). Содржините од настапите на децата ќе се снимаатRead More…

07дек/16
11265592_10153147001031141_2702205999001065462_o

Содржините на Тинтири Минтири на Македонска телевизија

Во петок, 09.12. 2016 во 11.30 часот на Македонска телевизија ќе можете да гледате видео содржини реализирани од филмското училиште Тинтири Минтири во кој улогите ги толкуваат дел од нашите членови. ВоRead More…

05дек/16
cover_karakteri

Градиме филмски карактери

Вежби за градење филмски карактери Секоја приказна започнува со карактер. А филмскиот карактер е најважен за добар филм. Овие деца брзо ја открија тајната за тоа како се гради карактер на кој гледачитеRead More…

14ное/16
animax_ad

Снимаме најавен видео спот за детската програма на Анимакс Скопје Фест

Промотивен видео спот за детската програма на меѓународниот филмски фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест ќе се снима на 18 ноември (петок) во 12.00 часот. На снимањето можат да учествуваат ситеRead More…

09ное/16
cover

Ѕирнете во лабораторијата на Тинтири Минтири

Погледнете фотографии од снимањето на новите содржини на нашето филмско училиште Тинтири Минтири. Во нашата лабораторија експериментираме со состојки што секој ги има по дома. Нови содржини наменети за деца и направениRead More…

04ное/16
kino-sala-31689

Филмска проекција за членовите на Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија

Ве информираме дека на 5 ноември (сабота) во 16.00 часот ќе се одржи затворена филмска проекција за членовите на филмското училиште Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија. По проекцијата следи анализа наRead More…

07окт/16
canva_3

Со децата работиме напредни филмски техники

Која е програмата според која работи филмското училиште Тинтири Минтири? Програмата на филмското училиште Тинтири Минтири е плод на четиринаесетгодишен труд (теоретски и практичен) на полето на работата со деца во сфератаRead More…