Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2022/23 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години.

Работиме според структурирана едукативна програма на менторска основа. Учениците учат сами да пишуваат, снимаат и монтираат скечеви и филмови.  При тоа ги запазуваме сите педагошки барања и дидактички принципи.

za sajt 4

285333308_10159521314396141_6284292630774468357_n

Нашата воспитна и образовна цел ја исполнуваме со јавно прикажување на работата во текот на годината, пред сѐ преку едукативната забавна емисија Тинтири Минтири Шоу која веќе 5 сезони континуирано се емитува на Канал 5 телевизија, како и преку театарски претстави на средината или на крајот од учебната година и премиери на филмови во кои учествуваат нашите членови.

Работиме во неколку аудио-визуелни области: филмска и тв глума, филмско и тв сценарио, филмска и тв режија, креативно пишување, анимација, водители, радио драма, градење однос кон камера и јавен настап.

14E5S.01_45_42_23.Still018

za sajt 1

Настава се посетува еднаш неделно, а снимањата се во термини кои тековно ги одредуваме. Месечното членство за сите возрасни групи изнесува 1.800 денари.

Сите заинтересирани можат да се информираат за уписите на тел. 078 30 21 61, во порака на Инстаграм или Фејсбук или да ја пополнат ПРИЈАВАТА, по што ќе ги контактираме.

286435696_10159521314221141_7207965805347343111_n

za sajt 3

Со настава почнуваме од септември 2022 година. Заради здравствената ситуација со COVID19, во септември часовите и снимањата ќе ги одржуваме во Градскиот Парк на отворено, а доколку временските услови не го дозволуваат тоа – во студиото на Тинтири Минтири. (Дом на култура „Кочо Рацин“ – Скопје – Центар)

h284679678_10159521314056141_2369521713309731805_n

285003844_10159521314061141_4671671671936199097_n

286481928_10159518051106141_896392937913459201_n

286774195_10159518049836141_3250510185350811610_n 289581023_10159544538116141_1218795783169190320_n