Второто издание на меѓународниот филмски фестивал „Тинтири Минтири Филм Фест“ е во фаза на подготовки. Повикот за пријавување на филмови за деца од целиот свет е во тек. Фестивалот ќе се одржи во јуни 2016 година. На програмата повторно и филмови направени од деца и наменети за деца!

Овде можете да ги видите правилата за пријавување на филмови направени од деца и млади.

Овде можете да ги видите правилата за аплицирање на филмови за деца изработени од професионалци.

Краен рок за пријавување – 01.05.2016

Под мотото „Филмови на големото срце“, во периодот од 5-ти до 7-ми јуни 2015 година се одржа првото издание на меѓународниот филмски фестивал за деца „Тинтири-Минтири Филм Фест“.

Програма на фестивалот

poster-ff