Вежби за градење филмски карактери

Секоја приказна започнува со карактер. А филмскиот карактер е најважен за добар филм. Овие деца брзо ја открија тајната за тоа како се гради карактер на кој гледачите ќе му веруваат. Погледнете ги работните материјали од филмското училиште Тинтири Минтири сработени во ноември 2016.

Повеќе за нас и нашите активности можете да видите тука.