Добри идеи, динамична камера, одлична глума – така некако можеме нескромно да ги опишеме новите филмови создадени од членовите на нашето филмско училиште. Филмовите се прикажаа на меѓународниот филмски фестивал за деца Тинтири Минтири Филм Фест, под мотото Сподели го сонот.

Има за секого по нешто, создадени од деца и наменети за деца од 5 до 18 години!

Повеќе за нашето училиште и за уписите кои се во тек можете да видите овде.

Пранк / Од играчка плачка- краток филм

Сети се на време – краток филм

Различни, но слични – драматизација

Паричник – краток филм

Господарот  – краток филм

Другарска прошетка – краток филм

Ножички – краток филм

Капричиоза -краток филм