8

Во рамки на Меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“ се одржа мастер клас на членовите на КЦ Тинтири Минтири со босанскиот аниматор Берин Тузлиќ, кој е добитник на над 20 награди за своите анимирани филмови. Разговаравме за неговите филмови, кои можеби ќе бидат инспирација за некои од нашите членови, идните македонски аниматори.​

1

2

3

4

5

6

7