Сакајќи да привлече внимание и да биде опкружена со пријатели, Ана со лесно срце лаже и мами. Сепак, останува сама кога и е најпотребно…

Филмот е работен како завршен филмски проект во учебната 2018/29 година според идеја и сценарио на деца членови на филмското училиште Тинтири Минтири.