11

Членовите на филмското училиште „Тинтири Минтири“ снимија кратка најава за детската програма на меѓународниот фестивал за анимиран филм „Анимакс Скопје Фест“, чие петто издание ќе се одржи од 5-ти до 8-ми ноември 2015 година во Кино Фросина, МКЦ и Кинотека на Македонија.