16авг/19
00001.00_47_05_35.Still001

Уписи во тек!

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за учебната 2019/20 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години. Работиме според структурирана едукативна програмаRead More…

15авг/19
thumbnail za lazga

Лажга, краток игран филм

Сакајќи да привлече внимание и да биде опкружена со пријатели, Ана со лесно срце лаже и мами. Сепак, останува сама кога и е најпотребно… Филмот е работен како завршен филмски проект воRead More…

09авг/19
1 FILMSKO LETO.01_01_42_22.Still028

Тајна забава, краток игран филм

Група деца подготвуваат роденденско изненадување за својата другарка. Но, по игра на случајот нивната добра намера се претвора во непријатно изненадување за наставникот. Филмот е работен како завршен филмски проект во учебнатаRead More…