08јун/15
film 1

Францускиот филм „Човекот од островот Сендвич“ со најмногу гласови на Тинтири Минтири Филм Фест

Францускиот филм „Човекот од островот Сендвич“ (26’) од авторот Левон Минасиан освои најмногу гласови од детската публика на првото издание на меѓународниот детски филмски фестивал Тинтири Минтири Филм Фест, кој под мотото Филмови на големото срце се одржа од 5 до 7 јуни во Кинотека на Македонија.