All posts by Kalina

21сеп/16
feature-img

Како да направите анализа на филм

Кога анализирате филм, анализата треба да опфати повеќе аспекти на филмот. Еве неколку потточки што можат да ви послужат како водач во работата: Анализа на приказната Размислете околу сценариото на филмот. ШтоRead More…

14сеп/16
Be-a-Film-Director-Step-16-Version-3

Совети за млади филмаџии

1. СЕКОГАШ РАБОТИ СО ТОА ШТО РАСПОЛАГАШ ВО МОМЕНТОТ. На пример, не пишувајте сцена во која треба да има гужва, но доколку се организира некој настан (на пример фестивал) во блиска иднина,Read More…

09сеп/16
missionimpossible3_burjkhalifafeat_hd

Филмски каскадер – професија за авантуристи

Скијање на вода, качување на зграда, улична тепачка… замислете овие возбудливи активности да се дел од вашата кариера.  Станува збор за професијата – филмски каскадер. Кога се зборува за оваа професија, важноRead More…

08сеп/16
mobilen-plaza

Седум начини да направите квалитетна снимка со мобилен

Во денешно време телефоните со вградена камера што снима видео материјали во висока резолуција се лесно достапни. Снимањето со телефон секако има маани, но и свои предности. Еве неколку од добрите работиRead More…

30авг/16
sony-1

Како да снимите видео што изгледа професионално

Едноставни совети за вашите видео снимки да изгледаат професионално Во ерата на YouTube, домашните видеа се популарни како фамилијарните слики. Сепак, дури и само со вашиот телефон можете да направите добри видео снимки. еRead More…