film

На 24 октомври, во Кинотека на Македонија, премиерно ќе се прикажува авантурата “Потрага по загубеното богатство”. Филмот е снимен на падините на планината Китка и на неколку други локации и е од жанрот детска филмска авантура. Актери се членовите на филмското школо Тинтири Минтири.

Продукција:
Аурипигмент

Режија:
Кузман Кузмановски

Актери:
Билјана Јовановска
Владо Дојчиновски
Кристина Шинделар
Кузман Кузмановски

Снимател:
Кирил Шентевски

Деца актери
Васил Кузмановски
Илија Кузмановски
Јелопи Седеу Нишевиќ
Габриела Гаќева
Верица Филова
Марина Илиева
Грегориј Љубенов
Кјара Блажев
Анастасија Саздовска
Филип Ѓурчиновски