ghows-OK-200529762-3171db5d

Отворени се уписите на нови членови во филмското училиште Тинтири Минтири за  учебната 2021/22 година. Програмата е наменета за деца на возраст од 6 до 18 години.

Работиме според структурирана едукативна програма на менторска основа. Учениците учат сами да пишуваат, снимаат и монтираат филмови. При тоа ги запазуваме сите педагошки барања и дидактички принципи.

Synced Sequence.02_01_19_39.Still006

Нашата воспитна и образовна цел ја исполнуваме со јавно прикажување на работата во текот на годината, пред се преку едукативната забавна емисија Тинтири Минтири Шоу која веќе 4 сезони континуирано се емитува на Канал 5 телевизија.

Работиме во неколку аудио-визуелни области: филмска и тв глума, филмско и тв сценарио, филмска и тв режија, креативно пишување, анимација, водители, радио драма, градење однос кон камера и јавен настап.

spot.00_29_04_11.Still008

Сите заинтересирани можат да се информираат за уписите на тел. 078 30 21 61, во порака на Инстаграм или Фејсбук, да ни пишат на мејлот на kc.tintirimintiri@gmail.com или да ја пополнат ПРИЈАВАТА ЗА УПИС по што ќе ги контактираме.

INTRO 4 SEZONA.00_16_41_13.Still001

Со настава почнуваме од септември 2021 година. Заради здравствената ситуација со COVID19, работиме според посебен протокол за работа согласно кој се одвива наставата и снимањата.

https://www.youtube.com/watch?v=rlWuTtnvGps&list=UUKsg22HZvoBVcavqYl75sjQ&index=2

spot.01_00_32_20.Still012

Screenshot_12