29Aug/17
1

Пријави се за снимање на тв емисија

Драги наши Тинтириминтириџи, ве информираме дека во септември ќе  се снима промотивна епизода за нова телевизиска емисија за деца. Емисијата ќе се снима тековно во рамки на учебната 2017/18 година. Сите заинтересираниRead More…

24Aug/17
imrpvizacija

Информација за почеток со активности

Заради големиот број нови содржини и проекти што треба да ги реализираме во новата учебна година 2017/18, филмското училиште Тинтири Минтири ќе започне со работа на 4-ти септември. Пријавувањето на нови членовиRead More…

14Aug/17
19149198_10155096554266141_9207996927804714808_n

Уписи во тек!

Филмско училиште  за деца од 6 до 18 години Создаваме реални проекти во сферата на филмот и телевизијата. Нашите дела ги прикажуваме не само интерно, туку пред широката македонска јавност.  Работиме споредRead More…

13Aug/17
2-kids-mic

Аудиција за серија радио драми Чиста 9-ка

Филмското училиште Тинтири Минтири и Аурипигмент продукција започнуваат со реализација на проектот Чиста 9ка. Станува збор за снимање на девет радио драми за деца според расказите од збирката Чиста 9-ка од м-рRead More…

10Aug/17
RadioDrama013_lg

Радио драма – одмор за визуелно презаситеното детско око

Радио драмата е уметничка форма во која се изведуваат приказни или драмски текстови што се емитуваат на радио. Овие дела немаат визуелен аспект и целосно се потпираат на дијалозите, музиката и звучните ефекти,Read More…

06Aug/17
GOPR0248.00_01_19_13.Still001

Другарство, текстуално музичко видео на Тинтири Минтири

Слушнете ја нашата нова песна со текстуално видео „Другарство“ во изведба на Јелопи, Васил, Илија и Румен од Тинтири Минтири. Песната е саундтрак за серијата за деца „Вистински приказни“, во ко-продукција наRead More…

06Aug/17
044_2526.01_10_12_09.Still024

Новата серија Вистински приказни се емитува на МТВ

Гледајте не од понеделник до петок во 10.20 часот во периодот од 18 јули до 15 август на Македонската телевизија. Улогите во серијата ги играат Ванчо Петрушевски, Александра Павлова, Илија Илиоски, ДубравкаRead More…