All posts by Kalina

09сеп/16
missionimpossible3_burjkhalifafeat_hd

Филмски каскадер – професија за авантуристи

Скијање на вода, качување на зграда, улична тепачка… замислете овие возбудливи активности да се дел од вашата кариера.  Станува збор за професијата – филмски каскадер. Кога се зборува за оваа професија, важноRead More…

08сеп/16
mobilen-plaza

Седум начини да направите квалитетна снимка со мобилен

Во денешно време телефоните со вградена камера што снима видео материјали во висока резолуција се лесно достапни. Снимањето со телефон секако има маани, но и свои предности. Еве неколку од добрите работиRead More…

30авг/16
sony-1

Како да снимите видео што изгледа професионално

Едноставни совети за вашите видео снимки да изгледаат професионално Во ерата на YouTube, домашните видеа се популарни како фамилијарните слики. Сепак, дури и само со вашиот телефон можете да направите добри видео снимки. еRead More…

29авг/16
olimpiada-teacher-children-savunya

Бараме девојка за работа

Бараме креативна, енергична и посветена девојка за работа со деца во филмското училиште Тинтири Минтири. Предност имаат кандидати со искуство со работа со деца и со соодветно образование или студенти во областаRead More…

24авг/16
landscape-1442861652-gettyimages-74284348

Магијата наречена харизма

Дали луѓето се раѓаат со харизма или секој може да ја научи уметноста на „привлекување на внимание“? Ја нарекуваат и X фактор, дарба, талент и ѕвезда. Зборот потекнува од грчкиот збор штоRead More…

22авг/16
overcoming-shyness

Како да ја победите срамежливоста?

Aко сте срамежливи и тоа ви претставува проблем во секојдневниот живот, еве десетина совети кои ќе ви помогнат да се снајдете со оваа ситуација. Прв чекор. Разберете ја срамежливоста. Размислете за коренот наRead More…