All posts by Kalina

14ное/16
animax_ad

Снимаме најавен видео спот за детската програма на Анимакс Скопје Фест

Промотивен видео спот за детската програма на меѓународниот филмски фестивал за анимиран филм Анимакс Скопје Фест ќе се снима на 18 ноември (петок) во 12.00 часот. На снимањето можат да учествуваат ситеRead More…

09ное/16
cover

Ѕирнете во лабораторијата на Тинтири Минтири

Погледнете фотографии од снимањето на новите содржини на нашето филмско училиште Тинтири Минтири. Во нашата лабораторија експериментираме со состојки што секој ги има по дома. Нови содржини наменети за деца и направениRead More…

04ное/16
kino-sala-31689

Филмска проекција за членовите на Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија

Ве информираме дека на 5 ноември (сабота) во 16.00 часот ќе се одржи затворена филмска проекција за членовите на филмското училиште Тинтири Минтири во Кинотека на Македонија. По проекцијата следи анализа наRead More…

07окт/16
canva_3

Со децата работиме напредни филмски техники

Која е програмата според која работи филмското училиште Тинтири Минтири? Програмата на филмското училиште Тинтири Минтири е плод на четиринаесетгодишен труд (теоретски и практичен) на полето на работата со деца во сфератаRead More…

21сеп/16
feature-img

Како да направите анализа на филм

Кога анализирате филм, анализата треба да опфати повеќе аспекти на филмот. Еве неколку потточки што можат да ви послужат како водач во работата: Анализа на приказната Размислете околу сценариото на филмот. ШтоRead More…

14сеп/16
Be-a-Film-Director-Step-16-Version-3

Совети за млади филмаџии

1. СЕКОГАШ РАБОТИ СО ТОА ШТО РАСПОЛАГАШ ВО МОМЕНТОТ. На пример, не пишувајте сцена во која треба да има гужва, но доколку се организира некој настан (на пример фестивал) во блиска иднина,Read More…