All posts by Kalina

17јан/18
detektivi-reklama

„Не можеш да ме излажеш!“, работилница за градење филмски ликови

Оваа работилница ќе ни покаже како се градат филмските ликови на „добри“ и „лоши“, на „криминалци“ и „полицајци“, на „мафијаши“ и „сведоци“… Ги прашуваме професионалците за тоа како се соочуваат со секојдневнитеRead More…

09јан/18
upisi vo tek 1.00_00_07_00.Still001

Зимски уписи во Тинтири Минтири

Филмското училиште Тинтири Минтири врши упис на нови членови на возраст од 6 до 18 години. ПРИЈАВА ЗА УПИС  Работиме според структурирана едукативна програма на менторска основа. Учениците учат сами да пишуваат,Read More…

16дек/17
boy-with-microphone-red-background-studio

Заврши гласањетo за монолози, еве ги победниците

Заврши и втората, најзабавната фаза од натпреварот. Овојпат биравме најпопулрен монолог на Фејсбук. И еве, официјално ги прогласуваме победниците: Лара Костовска (прво место), Урош Марковски (второ место) и Јелопи Седеу Нишевиќ (третоRead More…

11дек/17
audicija za akteri

Бараме актери за тв емисија

Продукцијата Аурипигмент и филмското училиште Тинтири Минтири имаат потреба од двајца млади актери (машко и женско) со или без актерско искуство на возраст од 20 до 30 години кои ќе земат учество во новаRead More…