All posts by admin

03авг/16
akter - kamera

За идните актери!

Еве десет совети и факти кои ќе ве воведат во една од најпосакуваните професии – актер. 1. За да заработат добро, актерите не работат само на филм, во телевизија или во театар,Read More…

13јун/16

Рускиот филм „Учителот“ победи на Тинтири Минтири Филм Фест

  Рускиот филм „Учителот“ од авторот Александар Корзов, е годинешниот победник на второто издание на меѓународниот филмски фестивал за деца „Тинтири Минтири Филм Фест“, кој се одржа од 10ти до 12ти јуниRead More…

30мај/16
slide_02

Второто издание на Тинтири Минтири Филм Фест од 10-ти до 12-ти јуни во Кинотека на Македонија

Второто издание на меѓународниот филмски фестивал за деца „Тинтири Минтири Филм Фест“ ќе се одржи од 10-ти до 12-ти јуни 2016 во Кинотека на Македонија, под мотото „Сподели го сонот.“ Овој фестивалRead More…

16мај/16
DSC03015

Учиме од најдобрите – со актерот Горан Пајак Трифуновски

По традиција крајот на учебната година го поминуваме релаксирано, со многу забава и дружење. Овој пат со гостинот Goran Pajak Trifunovski споделувавме актерски искуства, разговаравме за создавањето на видео спотовите на групата Pepermint,Read More…